MENÜ

FCI reg.szám: 7/10

 

opi-portre.jpg

 

 

 

Schipperke a lakkfekete pindúr-pandúr:

 

 

Kiváló és hűséges kis őrkutya,nem ismerkedik idegenekkel.

 

Mozgékony,fürge,fáradhatatlan,folyamatosan a környezetével foglalkozik,a gazdi által rábízott tárgyakat elszántan őrzi, nagyon gyengéd a gyerekekkel, alkalmazkodik a ház körüli élethez,mindig tudni akarja, hogy mi zajlik egy ajtó mögött,elárulja érzelmeit csaholásával és sörényének felborzolásával.

Keresi a lovak társaságát.

 

 

Napjainkban a szocialzált kutyákra egyre nagyobb az igény, és ezen a téren a Schipperkék jól megállják a helyüket. Nem jellemző rájuk a törpe kutyák félelemből adódó agresszivitása,inkább magabiztosan fordulnak az emberhez és a többi kutya felé.

 

A felépítése ideális, öntisztuló szőre, nem igényel gondozást, nem ereszti át a vizet, és rövid ott,ahol koszolódhatna. Napjainkban adottságai révén leginkább az agility rajongók között egyre népszerűbb. Épp oly ügyesek ők a mini kutyák között , mint a  nagyobb testvéreik a belga juhászok a nagyok közt.

 

Hiszen mindenük  megvan a sikerhez, apport készség, intelligencia, a gazdinak megfelelni akarás,és mindehhez olyan rugólábak,amivel a maxi méretű akadályokat is könnyedén átugorják. Leginkább gyerekekkel alkotnak sikeres párost.

 

Ez a kicsi,teljesen fekete ördög, 3-9 kg. közötti, rövid és zömök törzsel rendelkezik. Sok kistestű fajtához hasonlóan a schipperke igen hosszú életű és nagyon egészséges fajta.

 

Asztali nézet